Laatste nieuws

27 Augustus 2015

Voortgang van de bouw

De bouw van de Smaaktuin is in volle gang en de eerste bewoners hebben hun...
Lees verder
Blijf op de hoogte van de laatste
Smaaktuin ontwikkelingen
Maak direct een afspraak
met onze koopcoach

Modern herenhuis


Het modern herenhuis is een hedendaagse vertaling van de traditionele chique herenhuizen van vroeger. De oude herenhuizen hadden grote schuiframen, een fraaie voordeur en veel detail, vooral in het metselwerk. Deze ingrediënten zijn door mij vertaald in een modern ontwerp. De grote schuiframen kunnen worden aangepast naar grote vouwpuien die helemaal open kunnen (smaakoptie). Deze zitten ook op de verdiepingen! Een grote vouwpui op de begane grond naar het terras is als basis meegenomen in het ontwerp van het Herenhuis. Een fraaie toevoeging aan dit ontwerp is het metselwerk in bijzonder verband. Dat geeft veel textuur. Er is keuze uit drie verschillende soorten verbanden, ieder behorend bij een eigen steenkleur. Samen met de grote gelakte houten voordeur met zijn geribbeld oppervlak ontstaat een mooi beeld.

Dakterras
Boven op het platte dak van het modern herenhuis kan een dakterras gecreëerd worden. Zo woon je met je privéterras aan de collectieve tuin en zit je helemaal vrij in een geborgen buitenruimte bovenop het dak. Het dakterras is in verschillende vormen te kiezen. Zo kan het gehele dak worden gemaakt als dakterras met een kleine opbouw met een vaste trap, maar kun je ook kiezen voor een daktteras over de helft van het dak met aansluitend een atelier of grote slaapkamer van waaruit je 's morgens zo voor een café latte je terras op loopt.

Maatwerk en smaak
Op basis van woonwensen en eerdere reacties zijn de herenhuizen fijn geslepen. Nu is het aan jou om de woning verder op maat te maken. Kies je voor het herenhuis, dan kun je - net als bij de andere ontwerpen - kiezen uit verschillende indelingsvarianten voor de binnenkant van het huis. Behorende bij de plattegrond van de keuze, wijzigt het ontwerp van de gevel indien nodig, vanzelf mee. Verder kunnen er diverse smaakopties aan het ontwerp worden toegevoegd, zoals een uitbouw of garage. Voor het materiaal kies je uit drie verschillende gevelmaterialen, baksteen, stucwerk of hout, mogelijk in verschillende tinten. Door alle opties ontstaat een uniek huis voor unieke mensen.

Bart van Kampen
DeZwarteHond architecten