Laatste nieuws

27 Augustus 2015

Voortgang van de bouw

De bouw van de Smaaktuin is in volle gang en de eerste bewoners hebben hun...
Lees verder
Blijf op de hoogte van de laatste
Smaaktuin ontwikkelingen
Maak direct een afspraak
met onze koopcoach

Binnentuin

In de Smaaktuin wonen is als het beste van twee werelden: de levendigheid van de stad buiten en de groene oase binnen het hof. In een hofje wonen is eigenlijk een oerhollands principe. De beslotenheid, rust en luwte bieden je als bewoner een fijne plek.Mediterraan klimaat

Door de beschutting worden stadsgeluiden gedempt en ontstaat een soort microklimaat waarin zomerse avonden langer duren, het fruit eerder rijp is en exotische en mediterrane planten voor extra kleur zorgen. Dat is pas profiteren! De stad zo dichtbij en toch een relaxte en veilige tuin om aan te wonen.

Dubbel (handig) gebruik
Naast spelen en tuinieren, wordt in de binnentuin ook geparkeerd. De parkeerplaatsen worden netjes door hagen omzoomd, zodat het blik niet zo opvalt. Iedere bewoner heeft zijn eigen parkeerplaats, dicht bij huis. Zo kunnen de boodschappen makkelijk uitgeladen worden. Maar.... de tuin zal lang niet altijd vol staan met auto's. Daarom wordt de ruimte op sommige plekken dubbel gebruikt. Zo kunnen de kids op de verharding lekker met de skelter of driewieler spelen.

Samen tuinieren
Bij de oplevering van de woningen wordt ook de hele binnentuin aangelegd. Daarna zijn de bewoners zelf de tuinbaas. De tuin hoeft dan alleen nog netjes bijgehouden te worden. Met een Vereniging van Eigenaren kan het beheer goed geregeld worden en heeft iedereen een zelfde belang en inbreng. Door de tijd kan de tuin meegroeien met de activiteiten en interesses van de bewoners.

Het hele hof is dus je achtertuin. Daarbij heeft ieder huis ook nog een eigen veranda die naar eigen smaak en inzicht gebruikt kan worden. Van je privéveranda stap je met een paar treden de lager gelegen gemeenschappelijke tuin binnen.

Klik hier om het inspiratieboekje te bekijken.

Jeroen Heij
Adviesbureau Haver Droeze